Hästskolan

Kaptensstallet hästskola drivs av mig Anna Norlin, jag är utbildad centrerad ridinstruktör och går i lära hos min mentor Leslie Desmond som är en mästare på horsemanship (feel and release). Även Klaus ferdinand Hempfling har haft mycket inflytande på hur jag förhåller mig till hästen.

Min vision är att inte vara som alla andra. Att våga ta andra vägar, att den klassiska skolan inte behöver vara huggen i sten utan att vi förnyar vårat tänkande och lärande. Här får även hästarna komma till tals. Vi lär oss att lyssna och kommunicera.

Här frågar vi hästen först. Om den säger nej måste vi antingen omformulera frågan eller rannsaka oss själva. Varför vill den inte samarbeta med oss?

Hästen har egentligen alltid rätt. Fast vi människor är otroligt duktiga på att använda våld om hästen inte gör som vi vill. Den kanske har ont eller så säger höger med kroppen men använder vänster tygel. missförstånd?

För mig är det A och O att alltid lyssna på det hästen säger. Den talar via många sätt men en stor grej som många missar är att den visar missnöje och släpper spänningar via sin mun och käken. Därför kommer du aldrig få se en nosgrimma på någon av mina lektioner. Ingen annan onödig utrustning heller.

  • Spänningar på både ryttare och häst vill vi inte ha.
  • Här använder vi vår känsla kroppsspråk timing och vår sits när vi kommunicerar.
  • Vi både rider kör och arbetar hästarna från marken, den som törs kan även få prova att rida helt utan sadel och träns.

Alla är välkomna. Ryttare med rädsla, hästar med problem, behandlingshem eller du som vill lära dig mer om hästen i ett litet lugnt stall på trygga hästar. både barn och vuxna.  Ps! Ridfröken kan även åka hem till dig.

Välkommen

Stäng meny
×
×

Kundvagn